Cura cu suc de țelină pentru bolile cardiovasculare

Problemele cardiovasculare sunt printre cele mai frecvente afecțiuni ale societății actuale, care, netratate, se pot dovedi fatale.

Țelina are efecte vasodilatatoare, diuretice, relaxează musculatura netedă, fapt care determină mărirea diametrului arterelor și duce la o mai bună circulație a sângelui, scade tensiunea arterială, este recomandată în caz de ischemie cardiacă și previne infarctul.

Metodă de preparare: o mână de frunze proaspete de țelină se mixează cu 6-10 linguri de apă, se lasă pentru jumătate de oră la macerat, apoi se filtrează.

Hipertensiune - se amestecă părți egale de suc de țelină cu miere de albine și se consumă câte 5 linguri de amestec de 3 ori pe zi, timp de 6 săptămâni.

Prevenire infarct, ischemie cardiacă - se consumă 150 ml de suc de țelină pe zi, în 5 reprize, diluat de fiecare dată cu câte 50 ml de suc de morcov, timp de 6 săptămâni. Cura se poate relua după o pauză de 2-3 săptămâni.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie