Cură pentru detoxifierea intestinului gros

Principalele organe răspunzătoare pentru eliminarea deșeurilor din organism sunt rinichii și intestinul gros, acesta din urmă având o floră microbiană care produce vitaminele B12 și K.

Atunci când eliminarea toxinelor nu se mai face în mod corespunzător, flora microbiană suferă modificări, toxinele rămân blocate în organism și pot apărea afecțiuni precum anemia, stările inflamatorii sau microhemoragiile.

Pentru a asigura buna funcționalitate a intestinului gros puteți face următoarea cură:

Fierbeți 2 litri de apă, iar când s-a răcit dizolvați o lingură de sare amară. Soluția astfel obținută se va consuma dimineața, între orele 5 și 7, sau seara, înainte de culcare, înghițitură cu înghițitură, pe parcursul a două ore, după următoarea schemă:

  1. în prima săptămână se va consuma zilnic soluția
  2. în cea de-a doua săptămână se va consuma alternativ, o zi da, una nu
  3. în cea de-a treia săptămână se va consuma alternativ, o zi da, două zile nu
  4. în cea de-a patra săptămână se va consuma alternativ, o zi da, trei zile nu
  5. în cea de-a cincea săptămână se va consuma soluția doar o singură dată.

Pe întreg parcursul curei mesele vor fi regulate, fără a conține însă carne sau lactate.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie