De ce să nu ocoliți vișinele

Cu efect benefic asupra sistemului cardiovascular, controlului greutății corporale și detoxifierii organismului, vișinele sunt fructele de sezon care nu ar trebui să lipsească din alimentație.

Vișinele sunt o sursă bogată de vitamine (A, PP, E, B1, B2, C, P), zaharuri (fructoză, glucoză) și minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc), acid malic, acid salicilic, acid succinic, acid citric, acid quinic, cumarina, acid folic, acid elagic, pectina, enzime care contribuie la remineralizarea și revigorarea organismului.

Dintre beneficiile consumului de vișine amintim că acestea:

  • stabilizează ritmul cardiac;
  • scad nivelul colesterolului;
  • reduc riscul de a face diabet;
  • detoxifiază rinichii;
  • sunt benefice în ameliorarea artritei;
  • mențin elasticitatea și fermitatea pielii;
  • scad nivelul de acid uric din sânge;
  • ameliorează constipația;
  • reduc coagularea sângelui;
  • au efect expectorant, laxativ, antibacterian, antiinflamator, antioxidant;
  • reduc pofta de mâncare, ard grăsimile;
  • consolidează sistemul imunitar;
  • previn ateroscleroza;
  • sunt benefice în caz de anemie;
  • combat acneea, pistruii, petele, rozaceea;
  • favorizează digestia;
  • încetinesc procesul de îmbătrânire;
  • luptă împotriva cancerului;
  • energizează și tonifică organismul, recomandat în cazurile de suprasolicitare sau oboseală cronică.

Consumul de vișine este contraindicat persoanelor care au o aciditate gastrică ridicată sau suferă de diabet zaharat.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie