Diabetul de tip 2 se poate vindeca prin regim alimentar hipocaloric

Un studiu realizat în Marea Britanie pe pacienții care suferă de diabet de tip 2, i-a ajutat pe unii dintre aceștia să renunțe la medicamente, inversând evoluția bolii după doar câteva luni.

Bolnavii au fost supuși unui regim hipocaloric, bazat pe sucuri de fructe și legume, dar și supe, limita maximă de calorii consumate zilnic fiind de 800.

Roy Taylor, profesor la Universitatea din Newcastle, unul dintre cercetătătorii care au luat parte la studiu, a emis ipoteza conform căreia grăsimea acumulată în jurul organelor vitale ar putea fi cheia înțelegerii acestei boli, deoarece această grăsime blochează pancreasul şi ficatul, întrerupând totodată secreţia de insulină, împiedicând utilizarea adecvată a acesteia. Scopul dietei hipocalorice este de a topi acele grăsimi, aducând astfel organele vitale la funcționarea lor optimă.

Studiul s-a realizat pe 11 bărbați și femei, cărora le-au fost administrate sucuri de fructe și legume, salate fără amidon și supe, observându-se, după  opt săptămâni că evoluția bolii a fost inversată. Nivelurile de grăsime din pancreas au revenit în limitele normale, acesta putând să pompeze din nou insulină.

La trei luni după încheierea dietei, simptomele diabetului nu reveniseră la 7 dintre cei 11 participanţi la studiu, iar 18 luni mai târziu, cel puţin 4 dintre pacienţi nu prezentau încă simptome de diabet.

Deși rezultatele acestui studiu sunt promițătoare pentru pacienții care suferă de diabet de tip 2, urmând ca un altul să îl continuie în curând, din păcate pentru bolnavii de diabet de tip 1, această cercetare nu prezintă implicații, deoarece, în cazul lor, lezarea pancreasului este cauzată de sistemul imunitar al organismului.

Citește alte articole despre: legume, fructe, diabet tip 2, suc legume, suc fructe

De la același autor

Ultimele din categorie