Din fructele de leac ale pădurii - ghinda

Fructele stejarului, ghindele, sunt bogate în glucide, taninuri, proteine, amidon, uleiuri grase, potasiu, vitamina B6, magneziu, calciu, fier, antioxidanți, fiind nu doar gustarea veverițelor, ci și a oamenilor suferinzi.

Ghindele au proprietăți antiinflamatoare, antitumorale, antioxidante, diuretice, energizante și favorizează secreția de insulină, 100 g de fructe având 387 de calorii.

În cele ce urmează vă prezentăm cinci remedii cu ghinde pentru următoarele afecțiuni:

  1. oboseală, externuare psihică, surmenaj, dureri de cap - la o cană de apă fierbinte se adaugă 2-4 linguri de cafea de ghindă, o linguriță de miere, se omogenizează și se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se poate consuma. Cafeaua se obține prin prăjirea de ghinde și semințe de năut, în proporție de 2:1, amestecând continuu, pentru a evita arderea, după care se macină și se păstrează în recipiente din sticlă, închise ermetic;
  2. gastrită, ulcer - se administrează câte o linguriță de pulbere de ghindă, de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol, între mese, la nevoie. Pulberea se obține din uscarea și măcinarea fructelor;
  3. enterită, colită de fermentație - se beau 2-3 căni de cafea de ghindă pe zi, înainte de masă, pe stomacul gol, neîndulcit;
  4. anemie, tulburări psihice - se ia zilnic, între mese, câte o linguriță rasă de pulbere de ghindă, de 3 ori pe zi, împreună cu fucte zemoase, suc de fructe, miere de albine;
  5. diaree - de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, se ia câte o linguriță de pulbere de ghindă sublingual. După ce se ține în gură 3-5 minute, se înghite cu puțină apă.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie