Din leacurile bunicii pentru răceală și gripă

Stil de viaţă

Din leacurile bunicii pentru răceală și gripă

    • Din leacurile bunicii pentru răceală și gripă
      Din leacurile bunicii pentru răceală și gripă

      Din leacurile bunicii pentru răceală și gripă

De multe ori, leacurile "băbești" sunt mai rapide și mai eficiente decât tratamentele clasice, medicamentoase. Bineînțeles, acestea nu se adresează tuturor, de aceea, acordul medicului este recomandat.

Cu toții știm că mierea naturală și lămâile sunt cele mai des folosite în caz de răceală și gripă.

Mierea de albine are efect antibacterian, calmant, fiind de ajutor în cazul iritării gâtului. Regăsită în lămâi, vitamina C, necesară sistemului imunitar, o mai găsim și în kiwi, varză, spanac, roșii, broccoli, ardei gras.

Ceaiul de floare de soc (favorizează apariția transpirației), îndulcit cu o lingură de miere și sucul de la o jumătate de lămâie sau chiar o lămâie întregă se bea cât se poate de firbinte. Următorul pas recomandat este repaosul la pat, învelit bine pentru a transpira, eliminând astfel toxinele din organism. Când hainele se umezesc, trebuiesc schimbate imediat.

Pentru durerile de cap, cartoful vă poate veni în ajutor. Se taie un cartof în rondele subțiri, se pun pe o fâșie de tifon sau alt material, și se aplică pe frunte.

În cazul răcelii cu tuse și dureri în piept se face o mămăligă, se unge pieptul cu grăsime (unt, ulei sau o cremă) pentru a fi un bun conductor, se pune mămăliga într-un prosop și se aplică pe piept cât de fierbinte se poate suporta și se stă în pat. În loc de mămăligă se poate folosi sare grunjoasă înfierbântată.

Siropul de ceapă, preparat în casă, ajută în caz de tuse de orice fel. Se taie o ceapă în jumătate și se scot din mijloc câteva foi, până când este suficient loc pentru a pune o lingură de zahăr, care, mai apoi, trebuie plasată lângă o sursă de căldură pentru ca ceapa sa-și lase sucul. Recomandat ar fi lângă o sobă, calorifer sau lângă focul de la aragaz, și nu pe plită, pentru ca ceapa să nu-și piardă din proprietăție curative. Când sucul apare, acesta se bea. Procedeul putând fi repetat până la vindecarea completă sau preventiv.

Oțetul ajută și el la scăderea febrei în caz de răceală sau gripă, fiind recomandat cel de trandafir. Una dintre variante este să se înmoaie șosetele în oțet cald și apoi să le încălțați, stând în pat, înveliți bine, la fiecare jumătăte de oră procedeul repetându-se până când temperatura începe să scadă. O altă variantă este de a vă frecționa cu oțet încălzit pe piept și creștet, după care vă puneți un fes gros, beți o cană cu ceai de soc fierbinte și vă băgați în pat pentru a transpira, schimbându-vă hainele ori de câte ori acestea se umezesc.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: