Două remedii cu miere pentru bronșita acută

Bronșita acută reprezintă inflamarea căilor aeriene (cele care duc aerul în plămâni), fapt care determină producerea edemului și mucusului, care duc la rândul lor la tuse, îngreunând astfel respirația.

Bronșita acută se vindecă, de cele mai multe ori, de la sine într-un interval de 14-21 de zile. Pentru a grăbi însă însănătoșirea, puteți recurge la următoarele tratamente naturale:

  1. o lingură de nucă măcinată și o linguriță de bicarbonat de amoniu se omogenizează în 250g de miere de albine organică. Din acest preparat se administrează câte o lingură pe zi, dimineața, pe stomacul gol, până când boala este vindecată;
  2. jumătate de linguriță de semințe de gutui întregi se fierb în 500ml de apă pentru 20 de minute la foc mic, după care se adaugă o lingură de frunze uscate și mărunțite de potbal și se lasă la infuzat timp de o oră. După ce intervalul de timp s-a scurs, se strecoară, iar în lichidul astfel rezultat se dizolvă 50g de miere de albine. Se consumă 75ml de lichid, de 4 ori pe zi, până la vindecarea completă.

Pentru a preveni apariția bronșitei, evitați inhalarea fumului (de orice fel), a chimicalelor, a aerului poluat și protejați-vă organismul împotriva virozelor respiratorii.

* Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie