Două remedii cu miere pentru tratarea eczemelor

Eczema sau dermatita este o afecțiune cutanată care se caracterizează prin zone roșii, cu vezicule umplute cu lichid și afectează persoanele de toate vârstele.

Cauzele apariției eczemelor sunt imunitatea scăzută, expunerea la factorii alergeni (acarienii, polenul, mucegaiul, animalele de companie), unele alimente, medicamente, poluarea, stresul, umiditatea sau temperaturile foarte ridicate sau foarte scăzute.

Pentru a grăbi procesul de vindecare vă propunem astăzi două remedii pe bază de miere de albine, și anume:

  1. jumătate de kilogram de miere se pune la topit într-un vas emailat peste care se adaugă 10 g de rășină de mesteacăn și se omogenizează. După răcire, unguentul se păstrează la frigider. Cu o spatulă de lemn se ia din unguent și se întinde în strat mediu pe o compresă sterilă, care, mai apoi, se aplică pe zona afectată și se fixează cu un bandaj elastic. Se pot face 2 aplicații pe zi, până la vindecarea completă;
  2. un cartof de mărime medie se spală, se curăță de coajă și se dă prin răzătoare. Când ați obținut jumătate de pahar de cartof ras, adăugați o linguriță de miere de albine, omogenizați și aplicați produsul pe o compresă sterilă în strat de jumătate de centimetru-un centimetru, după care aplicați pe locul afectat pentru cel puțin 2 ore. Procedeul se repetă până la vindecarea completă.

*****

Cele mai frecvente simptome ale eczemelor sunt mâncărimea, pielea uscată, iritată, solzoasă, crăpată, dureroasă, zone inflamate, apariția veziculelor cu lichid.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie