Două remedii naturale pentru infecțiile intime

Infecțiile genitale sunt afecțiuni cu care orice persoană, cel puțin o dată în viață, s-a confruntat, indiferent de sex.

Cauzele și tipurile de infecții sunt multiple, dar ca adjuvant, în tratamentul acestora, afinele și uleiul de arbore de ceai sunt aliați de nădejde.

Sucul de afine are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, antiseptice, antioxidante, detoxifiante fiind recomandat în tratarea infecțiilor urinare, în special a celor recurente. Deoarece în cazul apariției unei infecții în organism, sistemul imunitar este slăbit, sucul sau ceaiul de afine ajută la întărirea sistemului imunitar.

Se consumă câte 2-3 căni de suc proaspăt de afine pe zi, până la îmbunătățirea situației.

În cazul infecțiilor genitale externe, se poate aplica pe locul afectat o compresă cu ulei de arbore de ceai. Acesta are efecte antifungice, antiseptice, puternic antibacteriene, antimicotice, antivirale, detoxifiante, insecticide, stimulente și dezinfectante. 2 picături de ulei de arbore de ceai se diluează în puțin ulei de măsline, cu care se masează zona infectată, după care se îmbracă lenjerie curată, din bumbac. În prealabil zona intimă se curăță ușor cu o soluție de apă călduță și săpun bio din plante, sau ceai concentrat de mușețel sau gălbenele.

De asemenea, se pot face băi de șezut călduțe în care s-a pus o cană de infuzie concentrată de mușețel și gălbenele și câteva picături de ulei de arbore de ceai (2 picături la 500ml de apă fiartă și răcită).

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie