Două remedii naturale pentru scăderea trigliceridelor

Trigliceridele reprezintă substanțe grase sintetizate de organism în urma digestiei grăsimilor și a zahărului, care, apoi, sunt stocate în organism sub forma țesutului adipos.

Deoarece nivelul crescut al trigliceridelor poate duce la afecțiuni grave, precum infarctul miocardic, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială sau hipercolesterolemia, scăderea valorilor trigliceridelor este esențială pentru a menține sănătatea organismului, indiferent de vârstă.

Prin urmare, vă propunem astăzi două remedii naturale pentru a vă ajuta să mențineți valorile trigliceridelor în limitele normale:

  1. decoctul de afine - se prepară din două linguriţe de fructe uscate şi zdrobite la o cană cu apă clocotită; se fierbe timp de 5 minute, după care se lasă  timp de 15 minute la infuzat. Se consumă 3 căni pe zi, după mesele principale, timp de minimum 21 de zile;
  2. infuzia de pătlagină - o lingură de plantă uscată și mărunțită se pune într-o cană cu apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se consumă pe parcursul unei zile, câte o lingură la 2 ore. Cura durează 14 zile, după care se face pauză 10 zile și se poate relua.

Pe lângă acestea, este recomandat exercițiul fizic susținut, evitarea grăsimilor, dulciurilor, carbohidraților, proteinelor, reducerea consumului de alcool și consumul peștelui gras, bogat în acizi grași esențiali omega-3 (somon, macrou, hering, ton etc.).

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: afine, remedii naturale, pătlagină, trigliceride

De la același autor

Ultimele din categorie