Ghimbirul ameliorează durerile sciaticii

Afecțiune nervoasă care provoacă durere intensă în partea lombară a spatelui și a piciorului drept, de cele mai multe ori, sciatica este deseori cauzată de inflamarea sau compresarea rădăcinii a celui mai lung și mai voluminos nerv din organism, nervul sciatic.

Nervul sciatic este principalul nerv al membrelor inferioare, controlând articulația șoldului, a genunchiului și a gleznei, dar și numeroși mușchi (în special mușchii posteriori ai coapsei și totalitatea mușchilor gambei și ai piciorului) și cea mai mare parte a pielii coapsei, gambei și piciorului.

În compoziția ghimbirului intră aproape 500 de compuși identificați, majoritatea având proprietăți biologice și terapeutice. Ghimbirul este un rizom care conține uleiuri volatile (zingiberol), compuși fenolici (gingeroli), vitamine, A, C, E, B1, B2, B6, minerale , substanțe cu rol antiseptic natural, rezine, mucilagii, celuloză, taninuri. Uleiurile volatile conțin aldehide, alcooli monoterpenici, zingiberon, gingeroli (care-i dau aroma și gustul specific), gingerone.

Printre numeroasele proprietăți ale ghimbirului se numără și cea antiinflamatoare și analgezică.

Pentru durerile lombare cauzare de sciatică se recomanda cataplasmele. Pentru aceasta aveți nevoie de jumătate de litru de apă și pudră de ghimbir sau ghimbir proaspăt (2 linguri pudră sau 2 linguri de ghimbir tăiat foarte mărunt). Apa se fierbe și se adaugă ghimbirul amestecând bine cu o lingură de lemn timp de 10-15 minute, după care se lasă la răcit. Când amestecul este călduț, se înmoaie o compresă, se stroarce ușor și se aplică pe zona dureroasă, acoperindu-se cu o compresă usactă din lână și se fixează pentru a împiedica căderea. Procedeul se poate repeta de câteva ori pe zi. Nu se folosesc comprese fierbinți pentru a nu irita și mai tare nervul sciatic. De asemenea, băile fierbinți și dușurile fierbinți, luni sunt contraindicate, din același considerent.

Tot pentru atenuarea durerii se poate folosi un amestec de ulei de migdale și ulei esențial de ghimbir pentru a masa ușor zona dureroasă. Se folosesc doar 2-3 picături de ulei esențial de ghimbir în puțin ulei de migdale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: durere, antiinflamator, sciatică, ghimbir, lombară

De la același autor

Ultimele din categorie