Multiplele beneficii ale consumului de ceai verde

În compoziția ceaiului verde se găsesc uleiuri esențiale, teină, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor, coferină, l-teanină, flavonoizi, polifenoli, teobromina, teofilina etc., dându-i acestuia proprietăți antioxidante, diuretice, neurostimulatoare, făcându-l un bun stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi un important factor de protecţie împotriva cancerului.

Consumat de mii de ani de cultura asiatică pentru beneficiile pe care acesta le aduce sănătății, ceaiul verde:

  • accelerează metabolismul, fapt care duce la o ardere mai intensă a caloriilor și, implicit, la scăderea în greutate, fiind utilizat cu succes în curele de slăbire și combatere a obezității;
  • diminuează apetitul;
  • este energizant general;
  • este neurotonic, încetinește evoluția maladiei Alzheimer, a bolii Parkinson, îmbunătățește atitudinea mentală pozitivă, relaxează, calmează, îmbunătățește atenția, puterea de concentrare și rezolvare a problemelor, dacă se consumă 2-3 căni de infuzie, de preferat într-un interval de 90 de minute;
  • încetinește procesele îmbătrânirii, este un elixir al longevității;
  • blochează reacțiile alergice;
  • ajută la tratarea astmului;
  • reface echilibrul hidroelectrolitic după deshidratări;
  • previne gripa, tuberculoza, peneumonia, răceala, dizinteria, candidoza, meningita și diareea infecțioasă, infecțiile cauzate de Helicobacter pylori, având proprietăți antivirale și antibacteriene;
  • scade nivelul colesterolului "rău" (LDL) și crește nivelul colesterolului "bun" (HDL);
  • previne trombozele, accidentele cerebrale vasculare, infarctul miocardic prin limitarea coagulării sângelui, ateroscleroza;
  • previne apariția diabetului zaharat prin reducerea nivelului glicemiei;
  • are efect hepatoprotector;
  • menține sănătatea cavității bucale, previne formarea tartrului prin distrugerea bacteriilor dăunătoare, combate halena;
  • este imunostimulator, datorită conținutului ridicat de antioxidanți
  • previne apariția cancerului (de colon, esofag, vezică urinară, pancreas, rect, stomac) prin distrugerea celulelor canceroase și inhibarea dezvoltării acestora;
  • previne osteoporoza, îmbunătățește calitatea, rezistența și densitatea oaselor, dacă se consumă 4-6 căni pe zi;
  • previne scăderea tensiunii arteriale, dacă se consumă 3 căni pe zi;
  • ameliorează sindromul metabolic;
  • previne intoxicațiile alimentare;
  • previne apariția cariilor;
  • este adjuvant în tratarea artritei și poliartritei reumatoide;
  • are efect antistres;
  • reduce nivelul de oboseală;
  • combate acneea, acneea rozacee, petele, ridurile, arsurile solare;
  • elimină excesul de apă din organism;
  • ameliorează simptomele cataractei, gastritei, glaucomului, insuficienței renale, distrofia musculară, apneea de somn.

*****

La o cană cu apă fierbinte (de preferat de izvor, sau cât mai pură și mai bogată în oxigen) se adaugă o linguriță de plantă și se lasă la infuzat timp de 3-5 minute. Este de preferat ca ceaiul să nu se consume îndulcit cu zahăr sau alți îndulcitori artificiali.

Pentru a consulta contraindicațiile acestui ceai, puteți consulta acest text.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie