Patru remedii pe bază de semințe de in

În medicina tradițională, inul este folosit de mii de ani datorită proprietăților sale emoliente, antiseptice, sedative și laxative.

În scop terapeutic, de la plantă se folosesc doar semințele, care au în compoziția lor protide, heterozide, grăsimi, micilagii, acid galacturonic, ulei (în proporție de 40%), acizi grași esențiali omega-3, fitosteroli hipocolesterolemianți, lignani antiinflamatori și glicozide cianozidice.

Astfel, preparatele pe bază de semințe de in sunt recomandate persoanelor care suferă de:

  1. hemoroizi, noduli - se aplică local comprese cu decoct din semințe de in și mușețel (infuzie concentrată din 3-4 linguri de semințe de in și 1-2 linguri de mușețel la o cană cu apă fierbinte - timp de 10 minute);
  2. tuse, gută, reumatism, catar, febră, litiază urinară, inflamații - infuzie din semințe de in (2 linguri la o cană cu apă fierbinte - timp de 10 minute);
  3. constipație, colită, eneterocolită, inflamații ale vezicii urinare și rinichilor - se bea zilnic o cană cu decoct din semințe de in (într-o cană cu apă rece se pune o lingură de semințe și se lasă la macerat 8 ore, după care se dă în 3-4 clocote, se lasă la răcit, iar când este călduț se consumă pe stomacul gol întreg conținutul). Este preferabil ca decoctul să se bea dimineața, pe stomacul gol. Se repetă zilnic, până se ajunge la rezultatele dorite;
  4. furuncule - înfierbântați un pumn de semințe de in, după care le puneți într-un tifon și aplicați pe zona problematică. Lăsați până semințele se răcesc. Repetați de 3-4 ori pe zi.

Femeile însărcinate și cele care alăptează nu vor consuma produse care au în compoziția lor in. De asemenea, persoanele care suferă de blocaj intestinal sau cancer nu trebuie să consume in, sub nici o formă.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie