Quinoa și beneficiile sale

Quinoa este o cereală bogată în proteine, fier, calciu, potasiu, magneziu, zinc, vitaminele A, C, D, E, K, riboflavina, seleniu, mangan, cupru, fosfor, fluor, crom, iod, fibre, toți aminoacizii esențiali și nu conține gluten.

Proteinele din quinoa sunt mai ușor de digerat decât cele din carne, și se asimilează mai ușor.

Persoanele care au probleme hepatice și sunt diagnosticate cu deficit de proteine pot urma următorul tratament: 150 g de quinoa se fierb în 300 ml lapte de soia, la se adaugă un praf de scorţişoară şi unul de nucşoară. După ce a fiert, amestecul se face piure, și se adaugă 2 linguriţe cu miere de albine şi se lasă la răcit. Produsul astfel obținut se împarte totul în 2 porţii, care se consumă la orele 10:00 şi 16:00, zilnic, pentru 20 de zile. În acest timp nu se vor consuma băuturi carbogazoase sau alcoolice.

Persoanele care au tumori pot încerca următorul remediu: zilnic, timp de 90 de zile se consumă  câte 30 de boabe de quinoa neprelucrate termic - 10 boabe dimineaţa, 10 la prânz şi 10 seara, după mese. Pe întreaga perioadă a tratamentului se consumă uzilnic n litru de ceai, ceai de coacăze, și ceai de echinacea, alternându-le.

Pentru a împiedica formarea sau accentuarea plăcilor de aterom şi implicit evoluția aterosclerozei, puteți consuma germeni de quinoa, zilnic. Astfel, pentru a obține germenii aveți nevoie de 20-30 de boabe pe care-i spălați bine, și apoi îi lăsați pe o farfurie cu apă călduță, având grijă să fie umeziți în permanență, până la formarea germenilor. Germenii se consumă neprelucrați termic, pe parcursul unei zile. Îi puteți încorpora în salate sau shakuri.

De asemenea, împotriva arterosclerozei și pentru normalizarea nivelului de zahăr din sânge puteți face următoarea cură: 100 g boabe crude se macină cu ajutorul unei râşniţe de cafea. Pulberea astfel obținută se amestecă cu 200 ml lapte de capră crud și se omogenizează, produsul consumându-se pe parcursul unei zile, timp de 3 luni.

Între alte beneficii ale consumului de quinoa, amintim:

  • previne osteoporoza, datorită conținutului ridicat de calciu ușor asimilabil
  • stimulează sistemul imunitar
  • prevenire apariţia bolilor de inimă și a fluidizării sângelui
  • reduce apariţia migrenelor și a durerilor de cap
  • diminuează până la dispariţie durerile colicilor renale şi biliare
  • împiedică formarea nodulilor canceroşi la sân şi axile, dacă este consumat frecvent
  • reface țesuturile
  • relaxează vasele de sânge
  • scade riscul apariției hipertensiunii
  • tonifiază colonul
  • benefică pentru copii, deoarece ajută la creșterea sănătăasă a dinților, a oaselor și a pielii
  • previne formarea calculilor biliari, deoarece are un nuvel crescut de fibre insolubile
  • previne diabetul de tip 2
  • previne astmul
  • îmbunătățește memoria
  • îmbunătățește calitatea laptelui matern
  • combate oboseala, alergiile, balonarea, indigestia cronică.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie