Remedii din natură pentru blefarită
Blefarita este o inflamație a marginii pleoapelor, care provoacă de cele mai multe ori mâncărimi și iritații ale pleoapelor.
Afecțiunea poate apărea în urma unei infecții virale (micotice, parazitare sau microbiene), a unor agenți chimici (unele medicamente, cosmetice, radiațiile) sau fizici (praful, în special frigul, căldura, fum). De asemenea, poate avea și cauze fiziologice, precum unele tulburări digestive, avitaminoze, boli infecțioase, tulburări endocrine, alergii, candidoză și infecții ale căilor respiratorii superioare.
Pentru a îndepărta simptomele și a grăbi vindecarea bolii, puteți recurge la următoarele plante:
Silurul - este o plantă cu acţiune antiinflamatoare, calmantă și de echilibrare, fiind recomandată în afecțiunile ochilor, în special în cazul conjunctivitelor, blefaritelor, carcinoamelor oculare şi al traumatismelor recente ale ochiului. Se prepară o infuzie de silur din 2 lingurițe de plantă la jumătate de pahar de apă. În ceaiul astfel obținut se umezește un tifon steril care se aplică pe pleoape timp de o oră. Procedeul se repetă zilnic până la îmbunătățirea simptomelor, după care se vor masa ușor ochii cu alifie de gălbenele și se vor spăla ochii cu infuzie de gălbenele, de 2 ori pe zi. Gălbenelele opresc dezvoltarea bacteriilor şi a inflamaţiei oculare.
Pătrunjelul - se pun pe pleoape comprese sterile cu suc din frunze de pătrunjel, timp de 20-30 de minute, timp de cel puțin 7 zile.
Năpraznicul și aloe vera - pot fi și ele folosite pentru spălături oculare, sub formă de decoct. Plantele se fierb pentru 10-15 minute, după care se lasă la răcit, se strecoară, iar când lichidul este călduț, se poate utiliza. Spălăturile se fac dimineața și seara, înainte de culcare.
Mușețelul, albăstrelele, frunzele de nuc, gențiana, lumânărica, nalba, coada-șoricelului, pătlagina, sulfina, sunătoarea, turtița-mare, florile de tei - se folosesc pentru spălături și comprese, sub formă de infuzie.
Compresele se vor utiliza doar o singură dată, se vor evita folosirea cosmeticelor (în special a celor expirate), expunerea în fum de țigară, frigul, vântul, pentru a nu agrava simptomele.
De asemenea, dieta trebuie să fie reorientată către creșterea imunității, către consumul de fructe, legume, și sucuri naturale, fiind recomandat a se consuma zilnic, timp de 3 săptămâni, câte 500ml de suc de morcov cu pătrunjel. Se evită sarea.
Pentru stimularea creșterii genelor vă puteți masa ochii cu ulei de ricin, doar după ce afecțiunea a fost tratată.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro