Remedii naturale pentru atenuarea durerilor cauzate de artroză

Artroza reprezintă o afecțiune degenerativă caracterizată prin deteriorarea articulațiilor, urmată apoi de modificarea tuturor structurilor din componența articulației.

Cele mai importante urmări ale acestui proces sunt apariția durerii, deformările, inflamația și rigiditatea (greutatea efectuării mișcărilor normale). În funcție de zona afectată putem vorbi de gonartroză (când sunt afectați genunchii), coxartroză (când este afectat șoldul), spondilartroză (când este afectată coloana vertebrală) etc.

Pentru a calma durerea și a reduce inflamația puteți recurge la următoarele remedii naturiste:

  • masați ușor zonele afectate cu tinctură de tătăneasă sau gălbenele
  • aplicați pe locul dureros o compresă cu bitter suedez pe care o lăsați să acționeze timp de 4 ore
  • fierbeți, timp de o oră, în 3 litri de apă, 2-3 mâini de frunze și tulpini de roșii tocate mărunt, după care strecurați apa și adăugați lichidul astfel obținut în apa de baie
  • dați prin răzătoarea mică o rădăcină de hrean, adăugați un pic de apă fierbinte, atâta cât să obțineți o pastă, pe care apoi o aplicați pe un pansament steril și apoi pe locul cu probleme. Lăsați să acționeze timp de 20-30 de minute. Dacă apare senzația de arsură, înlăturați imediat.

Pe lângă acestea, asigurați-vă că aveți o dietă bogată în bor (mere, pere, struguri, morcov, spanac, gulii, cereale integrale, nucile crude de orice fel), glutamină (carne albă, pește, carne roșie slabă, lactate, ouă) și capsaicină (ardei iute).

De asemenea, efectuarea excercițiilor fizice (de preferat sub supraveghere de specialitate - kinetoterapie) este recomandată atât pentru a preveni apariția acestei afecțiuni, dar și pentru a reda motilitatea.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie