Remedii naturale pentru eliminarea halenei

Halena (respirația urât mirositoare) are numeroase cauze, de la afecțiuni buco-dentare (carii, gingivite, abcese), ale sinusurilor până la ingerarea anumiror alimente (usturoi, ceapă, leurdă, praz, carne), băuturi alcoolice sau tutun.

Pe lângă menținerea unei igiene buco-dentale optime și controlul periodic la medicul dentist, pentru situațiile "de moment", puteți încerca unul dintre următoarele remedii:

Merele - mâncați un fruct după masă pentru a curăța gura de bacteriile care provoacă halena. În plus, când mâncați un măr, vă curățați eficient spațiile interdentare, mai greu accesibile chiar și cu periuța de dinți.

Lămâile - ajută și ele la eliminarea respirației urât mirositoare, dacă faceți gargară cu sucul proaspăt stors al unei lămâi. Dacă este prea acru, puteți adăuga puțină apă.

Menta, frunzele de pătrunjel - se mestecă frunzele proaspete sau se încorporează în mâncare.

Frunzele de nuc - se folosesc sub formă de decoct. Se adaugă trei linguri de frunze uscate la o cană de apă, se fierb pentru 5 minute, se strecoară și se face gargară.

Cimbrișorul - se folosește pentru a combate halena sub formă de decoct. Una-două linguri de pulbere de plantă uscată se fierb într-o cană cu apă pentru 10 minute, după care se lasă la infuzat încă 15 minute, după care se poate face gargară.

Rozmarinul - este eficient folosit sub formă de decoct. Se folosește o lingură de frunze uscate și mărunțite la o cană cu apă. Se fierbe timp de 5 minute, după care se strecoară și se poate folosi sub formă de apă de gură sau gargară.

Pentru a scăpa de neplăcerile unei respirații deficitare, puteți face și o infuzie din 20g frunze de izmă, 20g frunze de pătrunjel, 20g frunze de roiniță, 20g de fructe de ienupăr. Din acest amestec se folosește o lingură la fiecare cană de apă clocotită, care se lasă la infuzat 15 minute, după care se strecoară și se clătește gura după fiecare masă.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie