Remedii naturale pentru scleroza în plăci

Scleroza în plăci este o boală demineralizantă a sistemului nervos central ale cărei cauze nu sunt cunoscute.

Astăzi vă propunem câteva remedii pentru atenuarea simptomelor acestei afecțiuni, respectiv:

Ceaiul de coada-șoricelului (o linguriță de plantă uscată și mărunțită la o cană cu apă fierbinte) -  se beau 2 căni pe zi, cu înghițituri mici.

Zilnic, seara, înainte de culcare se fac băi de șezut, iar dimineața se masează ușor coloana vertebrală cu tinctură de coada-șoricelului, urmând ca seara coloana să se maseze cu alifie de coada-șoricelului.

Coloana se mai poate masa și cu ulei de mușețel, sunătoare sau tinctură de tătăneasă.

De asemenea, sunt recomandate ceaiurile hepatoprotectoare, consumul de cătină, ginseng, germeni de grâu, cereale și mere, dar și băile calde în care s-a pus un săculeț cu un amestec din părți egale de muguri de pin, levănțică, coada-calului, tei, busuioc.

*****

Tinctura de coada-șoricelului se prepară umplând o sticlă cu flori și turnând apoi alcool de 40º, se închide ermetic și se lasă la soare pentru 14 zile, după care se strecoară și se păstrează în sticluțe închise la culoare.

Baia se șezut se prepară adăugând 100 g de plantă în jumătate de litru de apă rece, iar seara se dă într-un clocot și se adaugă în apa de baie.

Alifia de coada-șoricelului se prepară astfel: 90 g de unt nesărat se pune la topit, se adaugă 15 inflorescențe de plantă mărunțită și se lasă 1 minut la călit, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn, după care se trage de pe foc și se lasă până a doua zi, când se reîncălzește ușor și se strecoară printr-un tifon. Se păstrează la frigider.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie