Remedii pentru atenuarea pistruilor

Efelidele sau pistruii sunt mici pete cutanate pigmentate care se accentuează, în special, după expunerea la soare.

Pentru a atenua sau a eradica pistruii vă propunem astăzi două remedii naturale, care, totodată, hrănesc și hidratează pielea:

  • cu ajutorul unui storcător sau al unei mașini de tocat se obține suc dintr-o 100 g de pătrunjel, rădăcină și frunze, care apoi se amestecă cu o infuzie concentrată de pătrunjel (50 g de frunze la o cană cu apă fierbinte, se infuzează timp de 5 minute). Cu această soluție se tamponează tenul curățat în prealabil și se lasă să acționeze pentru 30 de minute, după care se clătește cu apă călduță. Procedeul se repetă până când se obțin efectele dorite. Se poate aplica zilnic;
  • în câteva linguri de ulei de măsline se adaugă câteva frunze de spanac verde tocat foarte mărunt și se pune la fiert în baie de aburi până când spanacul se înmoaie, după care se transformă în piure, iar când amestecul este călduț, se aplică pe față pentru 30 de minute, după care se clătește cu apă caldă din abundență. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe săptămână.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: ulei de măsline, pătrunjel, spanac, pistrui, remedii pistrui

De la același autor

Ultimele din categorie