Remedii pentru cuticulele deteriorate

Cuticulele reprezintă stratul de piele din jurul unghiilor și au rolul de a crea o barieră între piele și unghii, protejând astfel împotriva infecțiilor.

În momentul în care cuticulele nu sunt îngrijite corespunzător, acestea devin uscate și se rup, apărând riscul de a contracta infecții la nivelul unghiei. Pentru a preveni deteriorarea cuticulelor, dar și pentru a le trata, puteți folosi următoarele remedii naturiste:

  • miere de albine - după ce ați stat cu mâinile la înmuiat în apă călduță pentru 15-20 de minute, aplicați miere pe degete, masând ușor și lăsați să acționeze pentru alte 15-30 de minute, după care îndepărtați cu apă călduță. Mierea hidratează țesutul și grăbește vindecarea, cicatrizarea și regenerarea acestuia.
  • oțet de mere - faceți o soluție din părți egale de apă călduță și oțet de mere și înmuiați mâinile. Oțetul de mere are efecte antibacteriene, hidratante, albește unghiile pătate.
  • vitamina E uleioasă - după igiena unghiilor, masați ușor o capsulă de vitamina E pe cuticule pentru o hrănire intensă.
  • ulei de măsline, avocado, migdale, ricin, cocos  - după ce ați înmuiat mâinile în apă pentru 15 minute, masați cu ulei încălzit (nu fierbinte!) cuticulele și chiar întrega mână pentru a hrăni și hidrata pielea. Puteți acoperi mâinile cu mănuși din bumbac sau șosete curate din bumbac și lăsa peste noapte. Astfel vă veți hidrata, hrăni și întări unghiile fragile și deteriorate.

Pe lângă acestea, asigurați-vă că aportul de calciu, fier și vitamine din complexul B este cel corespunzător, mențineți o hidratare optimă a organismului, evitați a vă roade unghiile și hidratați-vă mâinile constant.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie