Remediu cu miere de Manuka pentru sinuzită

Mierea de Manuka este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, originară din Noua Zeelandă și sud-estul Australiei.

Mierea de Manuka este produsă de albinele care culeg nectarul arbuștilor de Manuka și are o consistență groasă, închisă la culoare, cu gust ușor caramelizat, foarte parfumată. Pentru a determina gradul puterii antibacteriene a mierii, specialiștii din Noua Zeelandă au realizat un standard, numit Unique Manuka Factor sau, pe scurt, UMF.

Astfel, indicele UMF variază între 5 și 30, acesta fiind esențial pentru achiziționarea corectă a mierii de care aveți nevoie pentru tratarea unor afecțiuni.

Pentru sinuzită, aveți nevoie de miere cu UMF 25, aceasta fiind recomandată pentru tratarea infecțiilor rezistente. Spre deosebire de mierea obișnuită, proprietățile curative ale mierii de Manuka sunt stabile și nu își pierd eficacitatea atunci când sunt expuse la căldură, lumină sau diluare în lichide.

Pentru prepararea remediului împotriva sinuzitei aveți nevoie de: o cană de apă distilată, miere de Manuka, 1 pătrime de linguriță de bicarbonat de sodiu, o pătrime linguriță de sare de mare neiodată, un borcan steril cu capac etanș și o pipetă sterilă.

Mod de preparare: când apa a ajuns la punctul de fierbere se adaugă o linguriță de miere, bicarbonatul de sodiu și sarea de mare, amestecând până când ingredientele se dizolvă, după care se oprește focul și se lasă la răcit. Soluția se ține în borcanul închis ermetic, la frigider.

Metodă de administrare: în faza acută, soluția obținută se folosește drept picături nazale. Cu ajutorul pipetei, se pun 8-10 picături în fiecare nară. Procedeul se repetă la nevoie. În paralel, dimineața, cu 30 de minute înainte de masă, se ia câte o linguriță de miere de Manuka, și încă 5-6 în timpul zilei, până ce simptomele scad în intensitate. Pentru sinuzita cronică, se administrează câte 3 lingurițe de miere pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale, până la dispariția problemelor.

Consumul de miere de Manuka este contraindicat persoanelor care suferă de boli de inimă, tuberculoză, sunt alergice sau se află sub tratament medicamentos cu beta-blocante.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie