Remediu cu miere pentru varice

Varicele reprezintă o dilatație permanentă a venelor ca urmare a pierderii toniciății acestora, cele mai frecvente cauze fiind sarcina, menopauza, statul excesiv în picioare și dereglările hormonale.

Netratate la timp, varicele pot duce la complicații, precum ulcere varicoase, dermite, hemoragii și inflamații.

O primă măsură este repausul la pat, cu picioarele pe un plan mai înalt decat pieptul (sprijinte pe o pernă) și folosirea ciorapilor speciali.

Remediul pe bază de miere de albine și usturoi este recomandat în acestă situație, modul de preparare fiind următorul: 250 g de miere se amestecă cu 250 g de usturoi pisat și se lasă la macerat timp de 7 zile, după care se administrează câte o lingură de produs, cu 40 de minute înainte de masă, de 3 ori pe zi, timp de 2 luni.

Cura este eficientă și în caz de alte afecțiuni vasculare ale picioarelor.

Pe lângă această cură, dieta trebuie și ea adaptată noilor nevoi ale organismului, pe o perioadă de 45 de zile, astfel:

  • nu se vor consuma: carne de porc, de vită, de berbec, de bivol, pește, alcool, sare, fructe acre, lămâi, roșii, ananas, condimente iuți, fasole, soia, ulei de susan, băuturi fierbinți, ceai, cafea, cartofi, ridichi, legume verzi, iaurt, oțet, mâncăruri grase, alimente fripte sau prăjite;
  • se vor consuma: orez, grâu, porumb, supă de fasole cu boabe mari, produse lactate (mai puțin iaurt și telemea) dovleac, castravete, spanac, miere, struguri.

De asemenea, hidratarea este foarte importantă, fiind indicat a se consuma 2-3 litri de apă plată zilnic.

*La prepararea remediului se vor folosi doar produse bio sau organice.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: usturoi, varice, miere de albine, cură varice, dietă varice

De la același autor

Ultimele din categorie