Sănătate cu suc de portocale

Portocalele, unul dintre cele mai populare fructe la nivel mondial, au proprietăți laxative, antiinflamatoare, detoxifiante, tonifiante, antioxidante sau sudorifice, fiind o sursă importantă de vitamine și minerale pentru organism.

Delicioasele portocale conțin apă, în proporție de 90%, proteine, hidrați de carbon, acizi organici, vitaminele A, B2, B3, B10, C, minerale (sodiu, potasiu, fier, calciu și fosfor), 100 g de fruct având doar 39 de calorii.

Pe lângă proprietățile curative amintite, portocalele sunt un bun tonic nervos și muscular, remineralizant, imunostimulator, hepatoprotector, antiscorbutic, stimulează regenerarea tegumentelor și celulelor, previne hemoragiile și contribuie la stoparea acestora, diminuează și înlătură spasmele musculare, favorizează secreția biliară, favorizează eliminarea urinei și a acidului uric, tonifică vasele sangvine.

Astfel, consumul de suc de portocale este recomandat în caz de:

  • avitaminoză, anemie, astenie fizică și psihică - se consumă 1-2 pahare zilnic, cu 15-20 de minute înainte de masă (dimineața și la prânz, exclus seara) până se obțin rezultatele dorite;
  • calculi renali - se consumă 500-1000 ml de suc zilnic (dimineața și la prânz, exclus seara) cu 15 minute înainte de masă sau între mese, timp de 7 zile, după care se face pauză 7 zile și se poate relua;
  • răceală, gripă, infecții respiratorii - se consumă câte un litru de suc în care s-a pus și coaja rasă de la 2 lămâi foarte bine spălate (dimineața și la prânz, exclus seara) zilnic, timp de cel puțin 3 zile, cu 15 minute înaintea mesei;
  • migrene, dureri de cap - se face un amestec din 500 ml suc de portocale și 500 ml suc de grepfruit, care se consumă în prima parte a zilei, de preferat pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie