Slăbiți sănătos cu ceai de ghimbir

Unul dintre cele mai importante acțiuni ale consumului de ghimbir este detoxifierea întregului corp, fapt care duce totodată la o mai bună funcționare a organelor interne.

Pentru a prepara acest ceai aveți nevoie de 2 lingurițe de rădăcină de ghimbir proaspăt dat prin răzătoarea mică și 2 căni de apă fierbinte. Când apa atinge punctul de fierbere se adaugă ghimbirul, se trage vasul de pe foc și se acoperă, lăsând la infuzat timp de 15 minute, după care se poate consuma chiar și fără a fi strecurat. Puteți adăuga suc proaspăt stors de lămâie.

Dacă vă simțiți obosit(ă), după ce s-au scurs 10 minute din timpul de infuzare al ceaiului, adăugați o linguriță sau un pliculeț cu ceai negru, mai lăsați 5 minute la infuzat și consumați.

Pentru a reduce kilogramele în plus, consumați câte 4 căni de ceai de ghimbir simplu zilnic, cu 20-30 de minute înainte de masă, timp de cel mult 14 zile, după care faceți pauză 10 zile, și reluați, la nevoie.

În cazul în care alegeți să combinați ceaiul de ghimbir cu ceai negru, rezumați-vă la a consuma cel mult 2 căni zilnic.

Pentru mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de ceai de ghimbir, dar și contraindicațiile acestuia, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie