Soluții naturale pentru vindecarea rapidă a echimozelor

Echimozele sau vânătăile reprezintă contuzii superficiale, apărute în urma lezării vaselor sangvine mici aflate în imediata apropiere a tegumentului.

Primul pas care trebuie făcut imediat după producerea loviturii este aplicarea compreselor cu apă rece sau gheață pentru 20-30 de minute, pentru a preveni și diminua inflamația locală și calma durerea. În cazul în care alegeți să aplicați gheață, este bine de reținut că aceasta nu se aplică direct pe piele, recomandat fiind a se pune gheața într-un prosop.

După acest pas, puteți opta pentru unul din următoarele remedii naturale:

  • o mână de frunze de pătrunjel (mai mult sau mai puțin, în funcție de dimensiunea leziunii) se spală bine și se zdrobește până se obține o pastă, care se aplică pe zona afectată, și se fizează cu o compresă sterilă. Se lasă să acționeze în jur de 30 de minute. Se repetă de 2-3 ori pe zi;
  • zdrobiți una-două frunze de varză și aplicați pe zona afectată, fixând cu un bandaj elastic. Dacă timpul vă permite, schimbați cataplasma la fiecare 2 ore, făcând pauză în timpul nopții.

După 48 de ore, aplicați pe leziune comprese cu apă caldă, timp de 10 minute, de 2-3 ori pe zi, pentru a stimula circulația sangvină.

În cazul în care leziunea s-a produs la nivelul piciorului, acesta se ține ridicat deasupra nivelului inimii pentru cel puțin 24 de ore, pentru a preveni formarea cheagurilor sangvine.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie