Sucul de mere și ce poate trata acesta

Pe lângă vitaminele și sărurile minerale variate care intră în compoziția chimică a merelor, acestea conțin și antioxidanți puternici care combat efectele stresului oxidativ de peste zi, contribuind activ la buna funcționare a organismului.

Pentru a obține suc de mere aveți nevoie de un storcător centrifugal și mere proaspete, bine spălate și curățate de părțile lovite sau stricate, dar nu și de coajă.

Sucul se consumă imediat după preparare deoarece oxidează foarte repede, existând astfel riscul ca substanțele nutritive să fie alterate.

Consumul de suc de mere este recomandat în special persoanelor care suferă de:

  • astm - se consumă 500-1000 ml de suc zilnic, pe o perioadă de cel puțin 30 de zile, în special în sezonul rece, înaintea meselor principale cu 20-30 de minute;
  • hipertensiune - se consumă 500 ml de suc zilnic, înaintea meselor principale cu 20-30 de minute;
  • artrită reumatoidă - se consumă 400-600 ml de suc zilnic, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale, timp de 30 de zile, după care se face pauză 10 zile și se poate relua;
  • circulație periferică deficitară - se consumă 750 ml de suc zilnic, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale, timp de 21 de zile. După o pauză de 7-10 zile, cura se poate relua.

Pentru mai multe informații despre beneficiile curei cu suc de mere, aici și aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie