Sucul de varză - indicații terapeutice

Varza este una dintre legumele folosite în scopuri terapeutice încă din cele mai vechi timpuri, fapt datorat acțiunii sale antiseptice, regenerante, calmante, antiinfecțioase, detoxifiante, cicatrizante, antitumorale, tonice, purificatoare, antiinflamatoare, antihemoragice și antioxidante.

Sucul de varză conține amidon, proteine, rășini, sulfați, oxizi, minerale (fosfor, sulf, zinc, magneziu, iod, calciu, potasiu) și vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, "U"), normalizând digestia și tranzitul intestinal.

Sucul de varză este recomandat în următoarele afecțiuni:

  • slăbit, obezitate - se amestecă 200 ml de suc de varză cu 200 ml de suc de grapefruit și se consumă înaintea fiecărei mese, cu 10 minute, având rolul de a inhiba apetitul. Cura durează 60 de zile și se poate relua după o pauză de 10 zile;
  • ulcer gastric, anemie, constipație, paraziți intestinali -  se beau 2 pahare pe zi cu suc de varză, unul dimineața după micul dejun, unul seara înainte de cină, timp de 21 de zile;
  • astenie - o cană de suc, timp de 30 de zile;
  • diabet - 1-2 pahare pe zi, timp de 90 de zile;
  • gripă - 1-2 pahare pe zi, preventiv;
  • depresie - 2 pahare cu suc pe zi, până la dispariția sau ameliorarea simptomelor;
  • acnee -  se aplică local comprese cu suc de varză și se beau 1-2 pahare zilnic cu suc;
  • adenom de prostată - se bea jumătate de pahar cu suc, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale.

Dacă suportați cu greu gustul sucului, adăugați suc de morcov sau suc de lămâie.

Sucul se prepară astfel: frunzele bine spălate se toacă, se pun în storcător, iar la final se adaugă puțină apă plată sau de izvor. La prepararea sucului puteți folosi varză verde, cât și roșie.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie