Tinctura din flori de tei combate insomniile și stimulează creșterea părului

Florile parfumate de tei sunt de sute de ani folosite în medicina alternativă pentru efectele sale calmante, relaxante, sudorifice, antitermice, emoliente, expectorante, sedative, anticongestive și antispastice.

Cea mai frecvent întâlnită formă de administrare a florilor de tei este infuzia. Astăzi însă, vă vom prezenta câteva dintre beneficiile tincturii din flori de tei.

Pentru prepararea acesteia aveți nevoie de 30g de flori uscate și 100ml alcool de 70º. Cele două ingrediente se amestecă într-un recipient din sticlă, după care se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 10 zile, agitându-se zilnic. După trecerea celor 10 zile, se filtrează și se păstrează la loc rece și întunecos, în recipiente de sticlă, închise la culoare.

Pentru stimularea creșterii părului și revitalizarea acestuia, masați-vă scalpul cu tinctură de 2-4 ori pe săptămână.

Pentru reducerea ridurilor, eliminarea cearcănelor și revitalizarea tenului, aplicați comprese cu tinctură diluată în puțină apă, dimineața și seara, timp de 15 minute, pe tenul curat.

Pentru diminuarea durerilor sau tumefierilor cauzate de traumatisme, aplicați local comprese cu tinctură sau masați ușor zona respectivă.

Pentru combaterea insomniilor diluați o linguriță de tinctură în puțină apă și administrați seara, înainte de culcare.

De asemenea, 50-70 de picături de tinctură sunt eficiente și în caz de astm, dureri musculare, bronșită, tuse, tromboză, aritmie, obezitate, crize de nervi, extenuare psihică, gută, boli reumatismale, acnee, psoriazis, gripă, răceală, hipertensiune, migrene, dureri de cap, emețeli, anxietate, solită spastică, depresie, stres sau nervozitate.

Cura durează 7 zile, după care se face 10 zile pauză și se poate relua la nevoie.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie