Tratament cu ulei de argan pentru psoriazis

Psoriazisul este o afecțiune dermatologică care produce pete roșii, piele îngroșată, plăci uscate solzoase la nivelul pielii.

Unul din tratamentele naturale pentru psoriazis este cel cu ulei de argan pur. Pentru aplicare trebuie urmăriți câțiva pași simpli, respectiv:

  1. zona afectată se curăță cu un săpun natural, care nu conține coloranți sau parfum
  2. uscarea se face prin tamonare ușoară cu un prosop din bumbac 100% și nu prin frecare pentru a nu irita și mai tare zona respectivă
  3. în funcție de cât de mare este aria afectată de boală, se aplică câteva picături de ulei de argan
  4. se masează zona afectată cu mișcări circulare până când uleiul este absorbit în piele complet.

Dacă psoriazisul afectează scalpul, uleiul se poate lăsa să acționeze peste noapte, cu părul înfășurat într-o folie de plastic și apoi într-un prosop fierbinte sau un fes gros. Dimineața se șamponează în mod obișnuit. Puteți aplica ulei de argan pe scalp și să coafați părul în mod obișnuit. Acesta nu încarcă părul, asigurând o hidratare intensă și hrănirea firului de păr și scalpului.

Procedeul se repetă de 2 ori pe zi pentru a obține rezultatele scontate, chiar și atunci când nu aveți o erupție.

Eficiența uleiului de argan în tratamentul psoriazisului contă în faptul că acesta este bogat în acizi grași și carotenoizi, substanțe care echilibrează hidratarea naturală a pielii și vitamina E, un antioxidant puternic care contribuie la scăderea inflamației cauzate de boală, reduce roșeața și mâncărimea.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie