Tratament naturist pentru hepatită

Hepatita reprezintă o inflamare a ficatului, boala putând fi acută sau cronică.

Tratamentul pe care vi-l propunem astăzi constă în patru părți, prima pe bază de ceaiuri, a doua pe bază de miere de albine și polen, a treia pe bază de cataplasme, și ultima, dar una dintre cele mai importante, dieta.

  1. Se face un amestec din părți egale de sunătoare, coada-șoricelului, cicoare, flori de gălbe­nele, cimbrișor și pedicuță. Din acest amestec se adaugă în 600ml de apă clocotită o lingură cu vârf și o linguriță de rostopască, se lasă să dea în 2-3 clocote, după care se trage vasul de foc, se acoperă și se lasă la infuzat pentru 30 de minute. După acest interval se strecoară și se consumă câte 100 ml de ceai la fiecare 3 ore. După fiecare administrare se stă culcat pe partea dreaptă câte 20 de minute. Ceaiul se poate îndulci cu miere de albine polifloră, organică.
  2. Dimineața și la prânz, cu 30 de minute înainte de masă, luați câte 2 lingurițe de polen crud și o linguriță de miere de albine polifloră organică, mestecați bine până când polenul se dizolvă și înghițiți. Pasul 2 se face concomitent cu pasul 1.
  3. Zilnic, în dreptul ficatului se aplică cataplasme cu foi de varză opărită scurt și zdrobite bine. După ce au fost aplicate pe zona ficatului, cataplsmele se fixează cu o folie de plastic, apoi cu un bandaj elastic și se lasă timp de 6 ore. Puteți înlocui varza cu ridichi negre, date prin răzătoarea mare.
  4. Bineînțeles, dieta trebuie să fie una naturală, pe cât posibil organică sau bio, care să nu conțină grăsimi de origine animală, prăjeli, alcool, tutun, mezeluri, afumături etc. Zilnic, de 2 ori pe zi, se vor consuma cartofi fierți în coajă, stropiți cu ulei de măsline extravirgin, presat la rece, se va consuma cât mai mult suc proaspăt de lămâie și câte 300 ml de suc proaspăt de morcov, împărțit în 3 doze.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie