Tratament naturist pentru psoriazis

Psoriazisul reprezintă o afecțiune cronică, caracterizată prin apariția unor eriteme acoperite de scuame albe, cele mai predispuse zone fiind coatele, genunchii, scalpul, unghiile.

Astăzi vă propunem o rețetă care include tratament intern, dar și extern pentru combaterea psoriazisului, respectiv:

  1. în prima zi de tratament se administrează o linguriță de tinctură de soc diluată în 150 ml de apă, dimineața, pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de masă. În cea de-a doua zi de cură se iau 2 lingurițe de tinctură și se crește progresiv până în cea de-a 7 zi, cand se iau 7 lingurițe. Această cantitate se menține apoi până în cea de a 30-a zi;
  2. zilnic, se consumă și o infuzie preparată astfel: din următorul amestec de plante în părți egale - cimbrișor, coada-calului, gălbenele, trei-frați-pătați, urzică - se pune o linguriță la o cană de apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se consumă o cană pe zi, timp de 30 de zile;
  3. extern, se aplică comprese pe zonele afectate de 3-5 ori pe zi, schimbându-le la fiecare 30 de minute. Pentru infuzia folosită în acest scop aveți nevoie de 40 g de coajă de salcie, 40 g de scoarță de stejar, 20 g de semințe de in, 20 g de flori de arnică, 20 g de flori de gălbenele, 20 g de flori de ventrilică, 20 g de flori de lumânărică, 20 g de rădăcină de scai și 20 g de fructe de ienupăr. Din acest amestec adăugați o lingură la 300 ml de apă clocotită și lăsați la infuzat pentru 15 minute. Când infuzia este călduță, strecurați și înmuiați compresele sterile, aplicând pe zona bolnavă.

Pentru mai multe informații despre tratarea în mod natural a psoriazisului, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie