Tratamente reparatoare pentru piele cu iaurt

Folosit încă de pe vremea bunicii drept tratament dermatologic pentru tenul cu probleme, deshidratat, uscat sau ars de soare, iaurtul, prin aportul său de vitamine și minerale, contribuie la revitalizarea, tratarea, hidratarea și hrănirea pielii.

Persoanele care au pielea mâinilor uscată, iritată, arsă de agenți chimici domestici (detergenți) pot face următorul tratament: o lingură de brânză de vaci, două linguri de iaurt, un gălbenuș de ou, un albuș bătut spumă și zeama unei jumătăți de lămâie se omogenizează, iar produsul astfel obținut se întinde pe mâinile curate și se lasă să acționeze pentru 30 de minute, după care se clătește cu apă călduță. Procedeul se repetă săptămânal.

Pentru a netezi ridurile premature, cauzate de expunerea la soare fără protecție solară, pentru a trata imperfecțiunile pielii, dar și pentru a hrăni și hidrata în profunzime tenul obosit, tern, aplicați pe față iaurt într-un strat mai gros și lăsați să acționeze până când iaurtul este complet uscat, după care clătiți cu 100 ml de lapte călduț, apoi cu apă plată din abundență.

De multe ori gâtul și decolteul sunt zone cărora nu le este acordată prea multă atenție, apărând astfel puncte negre, acnee, riduri premature sau pete. Pentru a remedia aceste probleme faceți un amestec dintr-o lingură de iaurt, două linguri de brânză de vaci, o banană foarte coaptă și un gălbenuș de ou. Omogenizați ingredientele și aplicați pasta obținută pe gât și decolteu, lăsând să acționeze timp de 30-45 de minute, după care clătiți cu apă călduță din abundență.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie