Trei infuzii care scad nivelul colesterolului

Colesterolul este un compus necesar organismului, pe care acesta din urmă îl poate produce singur, atunci când este nevoie, regăsindu-se în fiecare celulă din corp.

Un nivel crescut de colesterol însă poate duce la boli cardiovasculare, ateroscleroză, litiază biliară și multe altele, iar, pe de altă parte, un nivel de colesterol cu mult sub limita normală determină probleme de concentrare sau de memorare.

Pentru persoanele care suferă de hipercolesterolemie este foarte important să își revizuiască dieta, să renunțe la alimentele grase și să se îndrepte spre cereale, legume și fructe proaspete. Pe lângă acestea, vă prezentăm și 3 infuzii care vă ajută să reduceți nevelul ridicat de colesterol, respectiv:

  1. ceaiul verde - este bogat în vitamina C și antioxidanți, are efect diuretic, neurostimulator. Se consumă 3 căni pe zi;
  2. frunze de mesteacăn - se consumă 2-3 căni pe zi. Infuzia se prepară adăugând la o cană cu apă o lingură de frunze de mesteacăn uscate și mărunțite. Suferinzilor de boli cardiace și renale le este contraindicat acest remediu;
  3. frunze de afin - se consumă 3 căni pe zi, după mesele principale. Infuzia se prepară adăugând la o cană cu apă fierbinte o linguriță de frunze uscate și mărunțite.

Este important de rețiunut că adoptarea unui regim alimentar și de viață sănătos vă poate rezolva această problemă. Practicarea unui sport sau mersul alert ar trebui să devină o rutină zilnică.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie