Trei leacuri pentru amigdalită

Amigdalita reprezintă o infecție sau o inflamație a amigdalelor palatine, principalele cauze fiind cele virale și bacteriene.

Principalele simptome sunt inflamarea gâtului, durere, febră, respirație urât mirositoare, guturai, congestie nazală, amigdale roșii, noduli limfatici inflamați, durere de cap, tuse, strănut și durere abdominală.

Pentru a vindeca această afecțiune în mod natural vă propunem următoarele remedii:

  1. faceți o infuzie concentrată de flori de gălbenele (3-4 lingurițe de plantă uscată și mărunțită la o cană cu apă fierbinte), îndulciți cu miere de albine și clătiți gura, faceți gargară de mai multe ori pe zi. Gălbenelele au  efect cicatrizant;
  2. faceți o infuzie din ceai de mușețel (o linguriță de plantă la o cană cu apă), îndulciți cu miere de albine și beți 2-3 căni zilnic. Mușețelul are efect calmant, antibiotic;
  3. în cazul în care deja s-a format puroi, faceți o infuzie concentrată de cimbru sau cimbrișor (2 linguri de plantă la o cană cu apă), iar când infuzia este călduță faceți gargară la fiecare 2 ore.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie