Trei remedii împotriva sângerărilor gingivale

Sângerările gingivale au multiple cauze, cele mai frecvente fiind însă periajul agresiv, utilizarea unei periuțe cu perii prea duri, gingivita, paradontoza, unele medicamente sau tulburările de coagulare a sângelui.

Pentru a stopa sângerarea, pentru a întări și preveni infecțiile gingivale puteți folosi unul sau mai multe din remediile naturiste de mai jos:

  1. infuzia concentrată de mușețel - 2 lingurițe la 100ml de apă fierbinte. Se folosește în loc de apă de gură sau pentru gargară de 2-3 ori pe zi. Reduce inflamația, combate durerea, oprește sângerarea;
  2. infuzia de salvie - la 200ml de apă fierbinte se adaugă o lingură de plantă. Se folosește în locul apei de gură, de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Oprește sângerarea, împiedică formarea bacteriilor la nivelul cavității bucale, are efect astringent și antiseptic, împrospătează respirația;
  3. propolisul - mestecați de 3 ori pe zi câte 3g de propolis și țineți în gură cât de mult puteți, după care înghițiți. Are efect antiinflamator, hemostatic, antibacterian, calmant.

Dacă sângerările continuă după o săptămână de la aplicarea zilnică a remediilor, consultați medicul specialist pentru a vă asigura că nu suferiți de o problemă gravă de sănătate.

* Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie