Trei remedii interne pentru tromboflebită

Tromboflebita reprezintă o inflamație a unei vene, însoțită de formarea cheagurilor de sânge, asociată cu durere, febră, usturime, care netratată poate fi fatală.

Pe lângă tratamentul alopat necesar, puteți apela și la câteva remedii naturale pentru a grăbi vindecarea, respectiv:

  1. sucul de roșii - contribuie la diminuarea cheagurilor de sânge, împiedică formarea unora noi, diminuează acțiunea substanțelor din tutun (una din principalele cauze ale apariției tromboflebitei). Se consumă 3 căni de suc pe zi, înaintea meselor principale cu 30 de minute, timp de 30 de zile, după care se face pauză o săptămână și se poate relua. La prepararea sucului se vor folosi doar roșii crescute organic, bine coapte, spălate și fără defecte (lovituri, părți stricate, mucegăite etc.). Nu se va folosi bulion sau suc de roșii conservat.
  2. pulberea de scoarță de salcie - are acțiune asemănătoare aspirinei, previne formarea trombilor, are efecte vasodilatatoare. Se administrează 3 lingurițe rase pe zi.
  3. sucul de lămâie - are efecte tonice venoase, antiinflamatoare, antifebrile, fluidifică sângele, împiedică formarea chegurilor de sânge. Pentru prepararea sucului aveți nevoie de 2 lămâi de mărime medie, se spală bine și se dă coaja prin răzătoare. Pulpa lămâilor se taie mărunt și se pune în 500 ml de apă, se adaugă coaja rasă și 2 linguri de miere de albine, se omogenizează și se lasă la macerat timp de 3-4 ore, la temperatura camerei, după care se strecoară și se consumă tot sucul astfel obținut într-o singură repriză. Cura se repetă timp de o săptămână. Se poare relua la nevoie, după o pauză de 7-14 zile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie