Trei remedii naturale pentru nasul înfundat

Răceala, gripa, aerul uscat sau alergiile cauzează frecvent congestie nazală (nas înfundat), prin urmare nu ne putem odihni corespunzător, iar procesul de vindecare este astfel întârziat.

Astăzi vă prezentăm trei remedii naturale care vă vin în ajutor în cazul în care vă confruntați cu această problemă, și anume:

  1. într-o cană cu apă care a atins punctul de fierbere adăugați un vârf de cuțit de praf de scorțișoară, 2-3 cuișoare, 4-5 boabe de piper, jumătate de linguriță de anason și jumătate de linguriță de fenicul. Lăsați să dea în 3-4 clocote, apoi trageți vasul de pe foc, acoperiți și lăsați la infuzat pentru 15 minute. Filtrați, adăugați miere de albine și consumați cât de fierbinte suportați;
  2. puneți la fiert apă cât pentru 3 căni, când apa dă în clocot, trageți de pe foc și adăugați 2-3 linguri de flori de mușețel și lăsați la infuzat pentru 5 minute, apoi așezați-vă cu un prosop pe cap deasupra vasului şi inhalaţi aburii fierbinți timp de 10-15 minute;
  3. adăugați o linguriță de sare într-o cană cu apă călduță și amesteacți până când sarea este complet dizolvată. Cu ajutorul unei pipete turnați 2-4 picături de soluție salină în fiecare nară. Dacă aveți probleme cu sinusurile, în locul sării, preparați soluția cu bicarbonat de sodiu, păstrând însă proporțiile.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie