Trei remedii pentru atenuarea durerilor poliartritei reumatoide

Poliartrita raumatoidă este o afecțiune inflamatorie de natură idiopată care afectează articulațiile mâinilor și picioarelor, cele mai frecvente simptome fiind umflăturile, durerea și distrucția articulară.

Deși boala poate afecta orice categorie de vârstă sau sex, aceasta este mai des întâlnită în rândul femeilor, afecțiunea debutând între 20 și 50 de ani.

Pe lângă tratamentul alopat, există câteva remedii naturiste care ajută la calmarea durerii, respectiv:

  • fricționarea blândă cu tincură de păpădie a locurilor dureroase;
  • aplicarea locală a compreselor cu oțet de mere;
  • aplicarea locală a unei paste obținute dintr-un gălbenuș de ou crud și o lingură de oțet de mere.

Pentru a grăbi vindecarea și a evita recidiva, este recomandat a se face repaus în momentele de criză acută, evitarea presiunii și efortului asupra articulațiilor afectate, adoptarea unei diete sănătoase, bazate de fructe, legume, ulei de măsline, ulei de pește, pește gras (somon, de exemplu), evitarea cărnii roșii, practicarea unui sport, după ce criza acută trece.

Netratarea, nediagnosticarea în timp util sau renunțarea precoce la tratament poate duce la complicații grave, precum anemia sau bolile cardiovasculare.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie