Șase alimente care scad glicemia

Stil de viaţă

Șase alimente care scad glicemia

    • Șase alimente care scad glicemia
      Șase alimente care scad glicemia

      Șase alimente care scad glicemia

Pentru a evita riscul de a dezvolta diabet este bine să consumați și alimente care, în mod natural, au rolul de a scădea indicele glicemic.

Vă propunem astăzi șase alimente foarte bogate în vitamine, minerale și acizi grași esențiali care contribuie la o mai bună asimilare a nutrienților din organism:

  1. Avocado este un fruct foarte versatil, putând fi utilizat în salate, smoothie-uri, dressing-uri etc. Avocado conține fitonutrienți, acizi grași omega-3, fibre, aminoacizi, vitamine, minerale și contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular, a pielii, părului și a sistemului digestiv.
  2. Spanacul conține aminoacizi, magneziu, fier, calciu, potasiu, vitamina C și proteine, fiind recomandat a se consuma crud, în salate, smoothie-uri, sucuri sau gătit cât mai puțin.
  3. Migdalele sunt bogate în potasiu, fier, calciu, proteine, zinc, acizi grași esențiali omega-9, fiind recomandat a se consuma crude, ca atare, sub formă de lapte de migdale, încorporate în salate, smoothie-uri, cereale etc.
  4. Broccoli este una dintre cele mai importante legume care scade riscul apariției cancerului, fiind puternic antioxidant.
  5. Lintea este foarte bogată în proteine, antioxidanți, vitaminele A, B, C, K, E, acid folic, potasiu, magneziu, seleniu, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, calciu, fier, fosfor, zinc. Se gătește extrem de ușor și poate fi adăugată în supe, salate, tocănițe.
  6. Semințele de chia sunt o sursă importantă de aminoacizi, fibre, proteine, minerale și acizi grași esențiali omega-3, care susțin buna funcționare a sistemului cardiovascular, digestiv, scad glicemia și combat obezitatea, dând senzația de sațietate. Se pot consuma în smoothie-uri, cereale, iaurt, salate.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: