Sfânta Liturghie, prin ochii cititorilor noștri

„Sfânta Liturghie este trăirea prin anticipare a Împărăției Cerurilor”. Plecând de la cuvintele lui Jean Claude Larchet, i-am întrebat pe cititorii Doxologia.ro, pe paginile de Facebook și Instagram, cât de importantă este Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în viața lor. 

Cât de importantă este Sfânta Liturghie în viața voastră?

Iată câteva dintre răspunsurile oferite de către cititorii Doxologia.ro, pe paginile de Facebook și Instagram:

 

„Sfânta Liturghie este timpul petrecut în rugăciune către Dumnezeu – alături de sfinți – și de unde primim putere să trecem peste toate … bune sau rele.” (Elena Barbu)

„La Sfânta Liturghie coboară Dumnezeu cu toate puterile cerești, de aceea este necesară prezența noastră. La fiecare Sfântă Liturghie se naște în Potir Hristos.” (Luca Zăvoian)

„Sfânta Liturghie este Împărăția lui Dumnezeu pe pământ.” (Gheorghe Niulaș)

„La Sfânta Liturghie se petrece întâlnirea în chip nevăzut cu puterile cerești.” (Agavriloae Daniela)

„Sfânta Liturghie este atât de importantă încât nu am ce găsi mai măreț și mai curățitor de suflet și trup.” (Gabriel-Octavian Băducu)

„Când ajungi la Biserică și saluți cu cel mai drag salut: «Doamne ajută!». Când îți vezi prietenii care deja își ocupă locul și își poartă discuția lor cu Dumnezeu. Când îi regăsesc pe sfinți așteptându-mă, când regăsesc îndemnul lor pe chipul din icoană: «Haide, mai luptă puțin!». Când inima bate mai tare decât de obicei. Când rostesc în cor credința cea una adevărată. Când mă ating cu nevrednicie de Însuși Hristos. Când iubesc cel mai profund și mă simt la rându-mi iubită cel mai profund. Doamne fie ca Împărăția Ta să fie o Veșnică Liturghie!” (Natalia Dragomir)

„Sfânta Liturghie este atât de înălțătoare! Dacă am putea să realizăm fiecare, nu am mai lipsi niciodată de la ea și am aștepta-o cu nerăbdare în fiecare duminică!”(cghita36)

„Liturghia este cel mai frumos lucru de pe pământ și cred că și din cer. Este locul unde Dumnezeu coboară să se bucure de prezența noastră.” (sisinamitu)

„Sfânta Liturghie este coborârea Cerului pe pământ.” (Florentina Beldiman)

„Este prelungirea Învierii, este împrospătarea din noi cu Duhul Sfânt.” (eazygymfit2u)

„Acea comuniune tainică cu Dumnezeul dragostei și Cel ce se împarte și nu se desparte , Cel ce se mănâncă pururi și niciodată nu se sfârșește și pe cei ce se împărtășesc îi sfințește.” (Adrian Ionuț Oprea)

„Sfânta Liturghie este viața noastră! Este izvorul Adevărului, al Vieții și al Luminii! Slavă lui Dumnezeu!” (Avramiuc Dan)

„Mă duc cu drag la Sfânta Liturghie. Dacă nu pot să ajung nu mă simt bine; nu cred că voi putea sta acasă știind că în Sfânta Biserică se ține slujba!” (Nistor Georgeta)

De la același autor

Ultimele din categorie