Sfânta Lumină s-a pogorât la Ierusalim. Mii de pelerini, un singur glas de mărturisire: „Hristos a înviat!”

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a oferit Lumina Sfântă miilor de pelerini prezenţi astăzi, 27 aprilie, la Mormântul Domnului. Sfânta Lumină a coborât în acest an în jurul orei 14.30.

Înainte de a intra în Sfântul Mormânt, Părintele Patriarh Teofil, alături de un sobor de ierarhi, preoți și credincioși din toată lumea, l-au înconjurat de trei ori, conform tradiției.

După această procesiune, Patriarhul a dezbrăcat veşmintele arhiereşti, rămânând îmbrăcat doar cu un stihar alb. Apoi a luat patru mănunchiuri a câte 33 de lumânări, care simbolizează numărul anilor pe care i-a trăit Hristos pe pământ. Părintele Patriarh Teofil a intrat în Mormânt, fiind însoțit de către un reprezentant al armenilor. Acesta din urmă are dreptul să stea în locul de dinaintea încăperii Sfântului Mormânt, de unde l-a putut urmări pe patriarh.

Părintele Patriarh Teofil a citit o rugăciune specială, stând în genunchi și rugându-se pentru dăruirea Luminii – o adevărată binecuvântare pentru credincioși. În urma acestei rugăciuni, Lumina s-a pogorât şi s-a răspândit în Biserică, aprinzându-se totodată şi candela „neadormită” a Sfântului Mormânt.

Delegația Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, va aduce și în țara noastră Lumina de la Biserica Sfântului Mormânt. Alături de Preasfinţia Sa, din delegaţie fac parte pr. Costinel Ailioaie și arhid. Aurel Vlaicu, consilieri eparhiali ai Arhiepiscopiei Bucureştilor și monahul Andrei Nechifor, consilier patriarhal.

Eparhiile Patriarhiei Române sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Bucureşti (salonul oficial), în această seară, în jurul orei 18.30, pentru a primi Sfânta Lumină.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De la același autor

Ultimele din categorie