Sfânta Maria Magdalena se arată în vedenie dumnezeiască

Minuni - Vindecări - Vedenii

Sfânta Maria Magdalena se arată în vedenie dumnezeiască

Când în Bizanț domnea împăratul Leon al VI‐lea cel Înțelept (886‐912), a poruncit mutarea moaștelor Sfintei celei întocmai cu Apostolii din Efes la Constantinopol, pe 4 mai, fiindcă i s‐a arătat în vedenie dumnezeiască de noapte Sfânta Maria Magdalena și i‐a poruncit să mute sfintele ei moaște în împărăteasa cetăților.

Mutarea Cinstitelor moaște ale Sfintei din Efes la Constantinopol

Când în Bizanț domnea împăratul Leon al VI‐lea cel Înțelept (886‐912), a poruncit mutarea moaștelor Sfintei celei întocmai cu Apostolii din Efes la Constantinopol, pe 4 mai, fiindcă i s‐a arătat în vedenie dumnezeiască de noapte Sfânta Maria Magdalena și i‐a poruncit să mute sfintele ei moaște în împărăteasa cetăților. Atunci, în anul 900 a avut loc mutarea sfintelor moaște în Constantinopol pe care le‐a primit cu cinstiri împărătești Leon. Împăratul, purtând pe umerii lui sfintele moaște și ajutat de fratele lui Alexandru, le‐a depus ca pe o comoară demult preț, în partea stângă în fața sfântului Altar al preafrumoasei biserici a mănăstirii sfântului prieten al lui Hristos, Lazăr, pe care o zidise împăratul. Moaștele Sfintei au fost puse într‐o raclă de argint afierosită Sfintei de împăratul. Mutarea Sfântului și Dreptului Lazăr se prăznuiește pe 17 octombrie. Iar Dositei în Dodeka Biblion, p. 1153, scrie că Leon Înțeleptul a adus în Constantinopol și moaștele Sfintei Maria, sora lui Lazăr.

Potrivit unei mărturii din anul 1420, în Mănăstirea Sfântului Lazăr din Constantinopol nu mai existau decât foarte puține moaște ale Sfintei Maria Magdalena care fuseseră încorporate pentru siguranță în interiorul unei coloane. Împăratul Leon a mutat de asemenea din Cipru și sfintele moaște ale Sfântului Lazăr pe care le‐a pus în partea dreaptă a Marii Biserici pe care o zidise împăratul.

(Ieromonahul Theologos Simonopetritul, Sfânta Maria Magdalena - Sfântul odor al Mănăstirii Simonos Petras, traducere Laura Enache, Editura Doxologia. 2015, pp. 124-125)

Citește despre: