Șnițele crocante cu tocăniță de ardei gras

Stil de viaţă

Șnițele crocante cu tocăniță de ardei gras

    • Șnițele crocante cu tocăniță de ardei gras
      Șnițele crocante cu tocăniță de ardei gras

      Șnițele crocante cu tocăniță de ardei gras

Pentru că șnițelele nu sunt doar pentru sandwich-uri, vă propunem astăzi o variantă de masă nutritivă și foarte gustoasă.

Pentru a prepara această masă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un piept de pui mare (~700g)
  • făină
  • pesmet
  • 2 ouă mari, bătute
  • ulei pentru prăjit
  • sare, piper, oregano, paprika dulce sau iute
  • 1-1.5 kg de ardei gras roșu, cărnos, tăiați fâșii
  • 2 cepe mari, tăiate solzișori
  • 2-3 roșii mari de grădină, bine coapte, tăiate felii.

Pieptul de pui se taie felii subțiri și se condimentează pe ambele părți, după care se pune la frigider pentru 1-2 ore.

Între timp, într-o tigaie încăpătoare puneți 2-3 linguri de ulei și ceapa și căliți-o până se înmoaie.

Adăugați apoi ardeii și amestecați. Adăugați jumătate de ceașcă cu apă și acoperiți vasul cu un capac. Lăsați să fiarbă până când ardeii se înmoaie, moment în care adăugați roșiile.

Amestecați și lăsați la fiert până când roșiile formează un sos consistent, nu apos. Asezonați cu sare și piper, lăsați să mai fiabă, la foc mic, pentru 4-5 minute, după care trageți tigaia de pe foc.

Puneți într-o farfurie făina, într-una pesmetul și în alta ouăle bătute, asezonate cu sare și piper.

Luați fiecare felie de pui și treceți-o mai întâi prin făină. Scuturați ușor excesul, după care treceți-o prin ou (scurgeți excesul) și apoi prin pesmet. Presați bine cu palmele pentru ca pesmetul să se lipească bine de șnițele.

Așezați șnițelele pe un tocător sau pe farfurii.

Puneți într-o tigaie cam 2-3 degete de ulei și lăsați-l să se încingă.

Când acesta este foarte fierbinte, se adaugă șnițelele, având grijă să nu puneți prea multe odată. Când acestea devin aurii pe partea în care au stat în ulei, se întorc pe celaltă parte.

Se scot apoi pe o farfurie tapetată cu șervete de bucătărie de hârtie, pentru a absorabe excesul de ulei.

Serviți 1-2 șnițele cu 3-4 linguri de tocăniță de ardei.

*Dacă vreți să adăugați mesei o notă ușor acidă, puteți prepara rapid o salată dintr-o legătură de pătrunjel, o ceapă mică tocată, o lingură de oțet sau suc de lămâie, un strop de ulei și sare.

Poftă bună!

Citește despre: