Sos de usturoi cu lapte

De origine mediteraneană, acest sos seamănă cu mujdeiul nostru din Bucovina, doar că este mai ușor și mai aerat.

Pentru a-l prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 ml de lapte
  • ulei de floarea-soarelui sau de măsline (cu gust neutru)
  • sare de Himalaya
  • 2-3 căței de usturoi.

Puneți într-un pahar înalt usturoiul, un praf de sare și laptele.

Cu un mixer de mână amestecați până când usturoiul este omogenizat cu laptele.

Continuând să țineți blenderul pe fundul paharului fără a-l mișca pe verticală, adăugați în fir subțire uleiul până ce sosul începe să se îngroașe și sosul capătă o consistență cremoasă.

Opriți-vă din turnat ulei și continuați să mixați, de această dată puteți mișca mixerul de sus în jos în pahar, pentru aproximativ un minut.

*Dacă vreți să obțineți o contitate mai mare, pur și simplu țineți blenderul pe fundul vasului fără a-l mișca și continuați să turnați ulei.

Potriviți de sare, dacă este nevoie, și apoi mixați scurt.

Sosul se servește ca aperitiv, pe pâine sau lipie sau alături de legume coapte sau fierte și/sau preparate din carne pregătite la cuptor sau grătar.

De asemenea, puteți adăuga cimbru verde sau uscat, busuioc verde, pătrunjel sau mărar la mixul final pentru a aromatiza acest sos.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie