Spaghette cu carne tocată și legume
Spaghettele sunt foarte des întâlnite lume, cu rețete numeroase, multe dintre ele fiind adaptate culturilor gastronomice locale.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de pachet cu spaghette, ideal integrale
- 500-600 g de carne tocată de vită
- un morcov tânăr, tăiat pe lung în 4, apoi bucățele pe orizontală
- o ceapă tocată mărunt
- 300 g de ciuperci tăiate felii subțiri
- 400 g de roșii tocate în suc propriu
- o lingură cu pastă de tomate
- sare și piper, după gust
- 2-3 linguri cu zahăr (opțional)
- jumătate de cană cu parmezan ras mic
- 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- 4-5 căței de usturoi tăiați felii cât mai subțiri
- jumătate de ardei iute roșu tocat rondele subțiri
- un pumn mic cu cimbru uscat.
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, respectându-se timpii indicați pe ambalaj.
Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți uleiul, usturoiul și ardeiul iute și prăjiți la foc mic pentru 1-2 minute, până usturoiul se rumenește ușor.
Adăugați apoi ceapa și o jumătate de ceașcă cu apă fierbinte. Lăsați să fiarbă până când ceapa este pe jumătate înmuiată.
Adăugați carnea tocată și amestecați-o cu ceapa. Puneți capacul pe tigaie și lăsați la fiert la foc mic.
Când apa se evaporă, adăugați o ceașcă cu apă fierbinte și lăsați la fiert în continuare. Repetați de cel puțin două ori.
Cu cât lăsați la fiert mai mult timp acest sos, cu atât va ieși mai gustos. Poate fi vorba și de câteva ore, dar lăsați-l măcar o oră la fiert.
După ce cele două cești de apă s-au evaporat, adăugați ciupercile, morcovul și încă o ceașcă cu apă în care ați diluat pasta de tomate.
Acoperiți tigaia din nou și lăsați la fiert. Amestecați ocazional.
Când apa a scăzut, adăugați roșiile tocate și cimbrul și lăsați la fiert până când se formează un sos gros.
Asezonați cu sare și piper, și, dacă sosul este prea acru, adăugați puțin zahăr. Amestecați și gustați din nou, potrivind gustul.
Pastele le puteți pune în farfurie și sosul deasupra, sau le puteți amesteca cu sosul și apoi să le serviți presărate cu parmezan.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro