Apa de tranadafir - preparare și aplicații

Trandafirul este una dintre cele mai iubite flori. Petalele acestuia sunt folosite în diverse preparate cosmetice, alimentare sau terapeutice.

Metoda de preparare este foarte simplă. Tot ceea ce trebuie să faceți este să turnați apă fierbinte peste petale și să le lăsați să stea așa timp de șase ore. Proporțiile de referință sunt o lingură cu petale la o cană cu apă.

Apa astfel obținută se folosește în cazul mai multor afecțiuni.

  • Dureri lombare - se aplică pe zona dureroasă comprese fierbinți.
  • Amețeală, vertij - comprese pe frunte.
  • Reumatism - băi calde la picioare.
  • Răceală - înmuiați o pereche de șosete de bumbac în apă de trandafir fierbinte, storceți bine și puneți în picioare. Trageți pe deasupra o altă pereche de șosete de lână sau bumbac flaușat și bagați-vă în pat.
  • Revitalizare, răceală - înmuiați un cearceaf în apă de trandafir rece. Storceți-l și înveliți-vă cu el. Înfășurați-vă cu un cearceaf uscat sau o pătură, apoi trageți plapuma deasupra.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie