Aplicații externe cu ceapă

Ceapa este una dintre cele mai utilizate legume în gastronomie. Însă, aceasta are și aplicații terapeutice, datorită proprietăților sale antimicrobiene, antiinfecțioase, antibacteriene, antiseptice, carminative, imunostimulatoare, vasodilatatoare, stomahice, hipotensive, diuretice, vermifuge, antitrombozice, diuretice, expectorante, febrifuge, hipoglicemiante.

Vă prezentăm astăzi câteva afecțiuni care pot fi ameliorate și tratate cu ajutorul cepei:

  1. Ulcer cutanat - se face un amestec din ceapă tocată mărunt și puțin ulei de măsline. Aplicați direct pe zona afectată, curățată în prealabil, și fixați cu o folie alimentară de plastic. Lăsați să acționeze timp de 60 de minute.
  2. Sinusuri congestionate - tocați mărunt o ceapă albă și puneți-o într-un tifon, pe care apoi îl aplicați pe gât. După o oră, îndepărtați.
  3. Înțepături de insecte, zgârieturi, răni mici -  spălați zona cu apă și aplicați câteva picături de ceapă proaspătă. Lăsați să se usuce în mod natural.
  4. Dureri articulare, inflamație - aplicați pe zonele afectate ceapă proaspăt tocată mărunt, fixați cu o folie alimentară din plastic și apoi cu un fular gros sau cu o fașă elastică. Lăsați să acționeze 30-60 de minute, după care îndepărtați și clătiți cu apă călduță. Repetați procedeul de până la trei ori pe zi.
  5. Febră - între două tifoane subțiri, aplicați un strat generos cu ceapă tocată, pe care apoi îl puneți pe tălpi și-l fixați cu o pereche de șoeste groase, din bumbac. Băgați-vă în pat și stați așa cel puțin o oră.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie