Beneficiile consumului de oregano

23 Septembrie 2018 Oana Hîncu Stil de viaţă
 

Oregano este o plantă aromatică intens utilizată în bucătăria mediteraneană, fiind un simbol al fericirii pentru romani și vechii greci.

În compoziția chimică a plantei se regăsesc uleiuri volatile, acizii cafeici și rozmarinici, taninuri, serpilină, vitaminele A, B6, C, E, K, fibre, fier, magneziu, folați, calciu, potasiu și antioxidanți, dându-i plantei proprietăți digestive, expectorante, antivirale, antibacteriene, antiparazitare, antifungice, antioxidante, antiinflamatorii, anticancerigene, antimutagene, antimicrobiene și imunostimulatoare.

Planta se poate consuma ca atare, în diferite salate, mâncăruri, smoothie-uri, ceaiuri, tincturi sau ulei, fiind recomandată în caz de:

  • anemie
  • digestie lentă
  • balonare
  • nivel ridicat de colesterol
  • paraziți intestinali
  • infecții stafilocicice
  • osteoporoză
  • arterioscleroză
  • sindrom metabolic
  • răceală
  • gripă
  • infecții respiratorii
  • dureri musculare
  • acnee
  • mătreață
  • bronșită
  • dureri dentare
  • dureri de cap
  • alergii
  • oboseală
  • crampe menstruale
  • dureri de urechi
  • tuse.

Printre beneficiile consumului de oregano, amintim:

  • protejează sistemul cardiovascular
  • întărește sistemul imunitar
  • stimulează transpirația
  • scade febra
  • detoxifiază organismul
  • regenerează buzele uscate
  • stimulează activitatea hepatică
  • este adjuvant în cancerul de prostată, de sân, de piele, de colon, leucemie.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie