Beneficiile consumului de varză kale

Kale este o specie de varză care are aspectul unei salate crețe, frunzele fiind de un verde sau violet închis, consumându-se atât în formă crudă, cât și gătită.

În compoziția chimică a acesteia regăsim vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K), minerale, (fosfor, fier, calciu, cupru, potasiu, mangan, magneziu), betacaroten, 45 de antioxidanți, proteine, aici grași omega-3 și fibre.

Între beneficiile acestei plante, amintim:

  • întărește sistemul imunitar
  • scade nivelul colesterolului din sânge
  • încetinește procesul de îmbătrânire a creierului
  • scade riscul apariției sclerozei
  • scade riscul apariției tumorilor
  • obezitate
  • scade riscul apariției bolilor cardiovasculare
  • scade riscul apariției cancerului de prostată, de sân, colorectal și de plămâni
  • protejează sănătatea ochilor
  • accelerează tranzitul intestinal
  • detoxifiază organismul
  • îmbunătățește circulația sângelui
  • combate degenerescența maculară
  • artrită
  • sinuzită
  • reduce inflamațiile
  • combate stresul oxidativ
  • conține Indole-3-carbinol care contribuie la repararea ADN-ului
  • alcalinizează organismul
  • stimulează evacuarea bilei
  • curăță colonul
  • stimulează peristaltismul intestinal
  • scade riscul apariției ulcerului
  • blochează durerea
  • combate depresia
  • are efect cardioprotector
  • îmbunătățește rezistența la insulină
  • ameliorează efectele negative asupra creierului în maladia Alzheimer.

Kale se poate consuma ca atare, în salate, smoothie-uri, sucuri naturale presate la rece sau încorporate în supe, cu orez sau se poate prepara la abur.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie