Beneficiile sării negre de Himalaya

Sarea negră de Himalaya sau Kala Namak este o sare vulcanică extrasă din India și Pakistan, fiind utilizată pentru tratarea unor afecțiuni. Culoarea îi este dată de cenușa vulcanică din compoziție și de mineralele pe care le conține.

În compoziția chimică a sării s-au găsit următoarele substanțe: sodiu, magneziu, fier, oxizi, sulfați, iod, care-i dau acesteia proprietăți antiinflamatorii, vermifuge, antiacide, antioxidante, carminative și anti-iritante.

Între beneficiile consumului sării negre, amintim:

  • combate balonarea 
  • stimulează funcția celulor roșii
  • arde grăsimile
  • stimulează digestia
  • crește nivelul de hemoglobină
  • stimulează funcțiile inimii
  • combate anemia
  • combate indigestia
  • combate aciditatea gastrică, fiind un aliment alcalin
  • adjuvant în acnee (rol exfoliant, detoxifiant)
  • stimulează metabolismul
  • are efect laxativ
  • detoxifiază organismul.

Consumul zilnic de sare neagră nu trebuie să depășească 2.5g. Persoanele hipertensive sau cele care suferă de afecțiuni ce interzic consumul de sare normală pot cere acordul medicului specialist pentru a consuma sare neagră.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie